Corpul neînsufleţit al soţiei preşedintelui polonez va fi repatriat marţi

Trupul neînsufleţit al soţiei preşedintelui polonez Lech Kaczynski, Maria, decedată în accidentul aviatic de la Smolensk împreună cu soţul ei, va fi repatriat marţi, a anunţat luni, la televiziune, Jacek Sasin, directorul-adjunct al preşedinţiei poloneze.

16 afișări
Imaginea articolului Corpul neînsufleţit al soţiei preşedintelui polonez va fi repatriat marţi

Corpul neînsufleţit al soţiei preşedintelui polonez va fi repatriat marţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Corpul soţiei preşedintelui polonez nu fusese încă identificat duminică, motiv pentru care nu a fost repatriat alături de soţul ei.

"Trupul Mariei Kaczynska a fost identificat. El va putea fi repatriat, foarte probabil marţi la prânz", a spus Sasin.

Funeraliile preşedintelui polonez ar putea avea loc sâmbătă

"Guvernul prevede ceremonii funerare naţionale sâmbătă", scrie cotidianul pe site-ul său.

Potrivit şefului diplomaţiei poloneze, Radoslaw Sikorski, citat de cotidian, "preşedintele Dmitri Medvedev vrea să participe la funeraliile omologului său polonez".

"Este posibil ca ceremoniile funerare să fie organizate în două zile, sâmbătă şi duminică", a declarat pentru AFP Elzbieta Jakubiak, deputat din partea partidului Lege şi Justiţie (PiS) şi fost şef de cabinet al preşedintelui Kaczynski.

"Dar decizia definitivă nu a fost încă luată, aşteptăm repatrierea tuturor corpurilor neînsufleţite", a adăugat ea, o colaboratoare apropiată a preşedintelui decedat.

O reuniune va avea loc între reprezentanţii preşedinţiei şi cei ai biroului premierului cu privire la organizarea funeraliilor, a precizat Jacek Sasin, directorul-adjunct al preşedinţiei, citat de agenţia PAP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici