Costas Caramanlis proclamă victoria partidului său în alegerile din Grecia

Premierul conservator grec Costas Caramanlis a câştigat alegerile legislative de duminică, în pofida criticilor care au vizat Guvernul său pentru modul în care a gestionat situaţia provocată de incendiile din această vară, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Costas Caramanlis proclamă victoria partidului său în alegerile din Grecia

Costas Caramanlis proclamă victoria partidului său în alegerile din Grecia

În cursul unei alocuţiuni televizate, premierul a mulţumit cetăţenilor greci pentru că au oferit un "mandat clar" partiului Noua Democraţie (ND), astfel încât să poată guverna ţara.

Cu puţin timp înaintea declaraţiei sale, principalul adversar Georges Papandreou, liderul Pasok (socialist) îşi recunoscuse înfrângerea.

La scurt timp după ora locală 02.00 (02.00, ora României), peste 80 la sută din buletinele de vot erau numărate, conform Ministerului de Interne.

Potrivit rezultatelor parţiale, Noua Democraţie se clasa pe primul loc cu aproximativ 42,7 la sută din voturi, iar Pasok pe locul al doilea, cu 38,4 procente. În aceste condiţii, ND ar urma să obţină 154 de mandate în Parlament, din totalul de 300, iar Pasok ar obţine 103 mandate.

Partidul de extremă-dreapta Laos a obţinut 3,5 la sută din voturi, ceea ce îi asigură intrarea în Parlament pentru prima dată de la înfiinţarea sa.

Celelalte două formaţiuni de stânga deja reprezentate în Parlament, KKE (comunist) şi Coaliţia stângii radicale (Syriza), erau cotate cu 7,7 şi respectiv 4,7 la sută din voturi, după numărarea a 75 la sută din buletine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici