COVID-19 pierde teren în Italia: Contaminările scad pentru a treia zi la rând. Următoarea perioadă va fi decisivă

  • Scad contaminările cu noul coronavirus în Italia, pentru a treia zi consecutiv
  • Luni au fost înregistrate 27.354 de noi cazuri, însă numărul testelor făcute este redus
  • Următoarele 7 - 10 zile sunt decisive, spun autorităţile, care evită să facă estimări pentru Crăciun
2876 afișări
Imaginea articolului COVID-19 pierde teren în Italia: Contaminările scad pentru a treia zi la rând. Următoarea perioadă va fi decisivă

FOTO: Profimedia

În Italia, de la începutul epidemiei cel puţin 1.205.881 de persoane s-au infectat. Faţă de duminică sunt 27.354 cazuri în plus. Tot de la începutul epidemiei, 45.733 de oameni au murit. Ultimele 504 victime s-au înregistrat în ultimele 24 de ore.

Corriere della Sera scrie că este a treia zi consecutivă cu infecţii zilnice mai puţine, însă acest aspect s-ar datora scăderii numărului de teste procesate în weekend.

Nu mai există „o tendinţă exponenţială, ci mai degrabă liniară”, spune fizicianul Roberto Battiston de la Universitatea din Trento. Dar, cu siguranţă, „următoarele 7-10 zile vor fi decisive”, conform ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza.

„Acum este nevoie de bun simţ şi prudenţă”, adaugă Giuseppe Remuzzi, directorul Institutului de Cercetări „Mario Negri”: „Este inutil să facem predicţii pentru Crăciun”.

Mai mult, italienii vorbesc deja despre al treilea val în ianuarie şi spun că Sărbătorile de Iarnă depind de modul în care oamenii evită relaxarea restricţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici