Credincioşii din Olanda s-au rugat duminică pentru victimele zborului MH17

Credincioşii din Olanda, o ţară în doliu, s-au rugat duminică pentru cele 298 de victime decedate în urma prăbuşirii în Ucraina a zborului MH17.

105 afișări
Imaginea articolului Credincioşii din Olanda s-au rugat duminică pentru victimele zborului MH17

Credincioşii din Olanda s-au rugat duminică pentru victimele zborului MH17 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Ceea ce ar fi trebuit să fie începutul unei vacanţe frumoase a devenit un coşmar", a declarat la congregaţia din Meersen, în sudul Olandei, părintele Wim van Meijgaarden.

Dintre cele 298 de victime decedate joi în urma prăbuşirii unui avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, probabil din cauza unei rachete sol-aer, 80 aveau cel puţin 18 ani şi 193 erau cetăţeni olandezi.

"Un avion civil a fost împuşcat în cer de către grupuri militante din Ucraina", a declarat preotul în timpul unei mese transmise în direct la televiziunea olandeză.

"Inimile noastre sunt cu familiile şi durerea noastră cu cei care plâng moartea lor", a adăugat el, respingând ferm numeroasele apeluri la răzbunare exprimate pe reţelele de socializare.

"Ce este mai important: să te răzbuni pe vinovaţi sau să te gândeşti la victime şi la apropiaţii lor?", a întrebat el.

În numeroase biserici, câte 298 de lumânări au fost aprinse în memoria victimelor. Aprinderea unei lumânări permite depăşirea sentimentelor de durere şi neputinţă, a dat asigurări vicarul Jochem Stuiver, la Maarsen, un orăşel din centrul Olandei.

Şeful episcopilor olandezi, cardinalul Wim Eijk, i-a îndemnat, la rândul său, pe credincioşi să facă tot posibilul pentru a oferi ajutor şi susţinere celor aflaţi în doliu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici