Cresc tensiunile regionale. Trupele americane au fost atacate pe mai multe fronturi în Orientul Mijlociu

  • Trupele americane au fost atacate în mod repetat în Irak şi Siria în ultimele zile, potrivit rapoartelor emise de oficiali americani
  • Washingtonul este în alertă sporită şi urmăreşte activitatea grupurilor susţinute de Iran
  • Tensiunile regionale au crescut pe fondul războiului Israel-Hamas
1213 afișări
Imaginea articolului Cresc tensiunile regionale. Trupele americane au fost atacate pe mai multe fronturi în Orientul Mijlociu

Sursa foto: Hepta

În ultimele două săptămâni, preşedintele american Joe Biden a trimis două portavioane, alte nave de război şi aproximativ 2.000 de puşcaşi marini în Orientul Mijlociu. Odată cu aceste ajutoare, s-a înregistrat o creştere a atacurilor asupra bazelor americane, relatează Reuters.

O dronă a lovit trupele americane cantonate în Siria. Drone şi rachete au vizat baza aeriană Ain al-Asad, din Irak, unde de asemenea sunt localizaţi militari americani. O navă de război a marinei americane a interceptat rachete şi mai multe drone lansate de Houthi din Yemen, atunci când a intrat în zona lor de acţiune.

„Deşi nu am un răspuns pregătit pentru aceste atacuri, voi spune că vom lua toate măsurile necesare pentru a apăra trupele SUA şi ale coaliţiei împotriva oricărei ameninţări”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder.

Ryder a lăsat de înţeles că armata americană se va regrupa şi riposta. Conflictul Israel-Hamas a generat un val de violenţă şi ură în regiune faţă de Statele Unite şi aliaţii lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici