Creşte tensiunea în Asia. Irakul şi-a rechemat ambasadorul de la Teheran

  • Autorităţile din Irak au decis să-şi cheme în ţară ambasadorul de la Teheran.
  • Irakul a reacţionat după ce iranienii au atacat Kurdistanul irakian, potrivit Sky News.
  • În paralel, Turcia a atacat mai multe ţinte din nordul Irakului şi al Siriei.
633 afișări
Imaginea articolului Creşte tensiunea în Asia. Irakul şi-a rechemat ambasadorul de la Teheran

Creşte tensiunea în Asia. Irakul şi-a rechemat ambasadorul de la Teheran

Decizia privind rechemarea ambasadorului a fost explicată de Ministerul de Externe din Irak. Acesta a transmis că ambasadorul a fost rechemat pentru a discuta despre recentul atac.

Anterior, Gărzile Revoluţionare din Iran au spus că au atacat „cartierul general de spionaj” al Israelului din regiunea semi-autonomă Kurdistan a Irakului. Irakienii susţin că cel puţin patru civili din casele din apropiere au fost ucişi.

În paralel, Turcia a lansat mai multe atacuri aeriene asupra unor ţinte din Irak şi Siria

Ankara susţine că peste noapte a distrus 23 de ale militanţilor kurzi din nordul Irakului şi din nordul Siriei.

Turcia a lansat atacurile după ce săptămâna trecută nouă soldaţi turci au fost ucişi în confruntările cu militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). PKK este considerat grup terorist de Turcia, Marea Britanie, SUA şi UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irak,
ambasador,
iran

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici