Crimeea inaugurează o linie feroviară Simferopol-Moscova, care ocoleşte teritoriul Ucrainei

Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în martie, a inaugurat vineri o nouă linie feroviară cu destinaţia Moscova ocolind teritoriul Ucrainei, unde au loc lupte între armata ucraineană şi separatişti proruşi.

1417 afișări
Imaginea articolului Crimeea inaugurează o linie feroviară Simferopol-Moscova, care ocoleşte teritoriul Ucrainei

Crimeea inaugurează o linie feroviară Simferopol-Moscova, care ocoleşte teritoriul Ucrainei (Imagine: Shutterstock)

"Principalul avantaj al acestui tren este că va ocoli teritoriul ucrainean periculos unde se desfăşoară operaţiuni militare", a declarat ministrul Politicii Interne, Informaţiilor şi Comunicaţiilor din Crimeea, Dmitri Polonski, în momentul plecării trenului.

"Începând de astăzi, putem garanta securitatea absolută a călătorilor noştri", a afirmat el.

Trenul, care va are nouă vagoane, va circula zilnic între Simferopol (Crimeea) şi Moscova, potrivit autorităţilor locale.

Durata unei călătorii pe această linie va fi între 44 şi 46 de ore, aproape dublu faţă de fostul traseu care traversa teritoriul Ucrainei.

Călătorii vor trebui să coboare din tren şi să traverseze strâmtoarea Kerci la bordul unei nave. Trenul va fi transportat pe un feribot şi îşi va continua apoi drumul pe teritoriul rus.

"Nu mă tem de un traseu lung. Cel mai important este să nu fie periculos", a afirmat Lilia Pahmutova, una din cei primii 200 de călători care au plecat vineri spre Moscova la bordul acestui tren, care are o capacitate totală de 460 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici