Crimeea se va scufunda într-o "noapte polară" rusă, afirmă Timoşenko

Moscova îi va arunca pe locuitorii Crimeei într-o "noapte polară", după alipirea peninsulei la Rusia, a declarat luni fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko.

1363 afișări
Imaginea articolului Crimeea se va scufunda într-o "noapte polară" rusă, afirmă Timoşenko

Crimeea se va scufunda într-o "noapte polară" rusă, afirmă Timoşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îi compătimesc pe locuitorii din Crimeea (...), victime ale nepăsării şi naivităţii lor. Ei riscă să se trezească în tenebre pe peninsula lor însorită. Regimul rus le va dovedi rapid că o noapte polară poate să apară inclusiv în regiuni subtropicale", a preconizat Timoşenko într-un comunicat postat pe site-ul partidul ei, Batkivşcina.

Ea a avertizat Crimeea cu privire la "o catastofă umanitară" şi "consecinţe economice imprevizibile".

"Nu va exista niciun paradis economic. Rusia nu are resursele, iar economia ei stă să se prăbuşească. Având în vedere sancţiunile care vor fi adoptate împotriva lor de către marile puteri, ruşii vor avea mâine alte griji decât Crimeea şi locuitorii ei", a subliniat ea.

Timoşenko a apreciat, de asemenea, că Ucraina este necesar să sesizeze "imediat" Curtea Penală Internaţională (CPI) în vederea "opririi ocupării militare" a teritoriului său.

Crimeea, o peninsulă ucraineană separatistă, ocupată de peste două săptămâni de către trupe ruseşti, a votat masiv pentru alipirea sa la Rusia, într-un referendum considerat "ilegitim" de către Kiev şi comunitatea internaţională.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici