Criminali străini au primit azil şi s-au stabilit în Marea Britanie

Aproximativ 80 de criminali străini exploatează sistemul de azil haotic pentru a se stabili în Marea Britanie, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

30 afișări
Imaginea articolului Criminali străini au primit azil şi s-au stabilit în Marea Britanie

Criminali străini au primit azil şi s-au stabilit în Marea Britanie (Imagine: Daily Mail)

Criminalii condamnaţi din Albania au primit paşapoarte britanice, deşi se află oficial pe lista persoanelor "date în urmărire" de Interpol. Mulţi dintre aceştia s-au strecurat în ţară ascunşi la bordul unor camioane sau feriboturi.

Ei au folosit nume şi documente false pentru a solicita azil, adesea pretinzând că provin din Kosovo.

Scandalul a fost dezvăluit după ce un oficial albanez s-a plâns că 100 de criminali din ţara sa au primit cetăţenie britanică şi în prezent trăiesc pe teritoriul Marii Britanii.

Poliţia a precizat că aceşti criminali au primit permisiunea de a rămâne în ţară, deşi Guvernul albanez a informat Ministerul de Interne de la Londra în legătură cu identitatea şi antecedentele lor.

De asemenea, mulţi dintre ei se află în Marea Britanie de aproape zece ani şi în prezent au familii acolo.

"Este cu adevărat îngrijorător că persoane acuzate sau chiar condamnate pentru infracţiuni grave nu întâmpină dificultăţi în a obţine azil în Marea Britanie", a declarat Sir Andrew Green, din cadrul MigrationWatch.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici