Criminalul de pe Facebook. Un tânăr de 16 ani a postat mesaje de ameninţare înainte de a-şi ucide fosta iubită

Un adolescent în vârstă de 16 ani din Marea Britanie şi-a ucis fosta iubită după ce a postat mesaje de ameninţare pe Facebook, iar unul dintre prieteni i-a spus că îi va face cinste cu micul dejun dacă va comite crima.

7258 afișări
Imaginea articolului Criminalul de pe Facebook. Un tânăr de 16 ani a postat mesaje de ameninţare înainte de a-şi ucide fosta iubită

Joshua Davies şi Rebecca Aylward (Imagine: www.dailymail.co.uk)

Joshua Davies, în vârstă de 16 ani, şi-a dus fosta iubită, Rebecca Aylward, într-un loc izolat, unde a ucis-o lovind-o cu o piatră de dimensiunea unei mingi de rugby, scrie dailymail.co.uk.

Joshua, un tânăr studios care provine dintr-o familie credincioasă, a şocat prin modul în care a utilizat internetul pentru a plănui moartea fostei sale iubite, în vârstă de 15 ani.

Cu câteva săptămâni înaintea crimei, unul dintre prietenii tânărului a glumit cu acesta, spunându-i că îi va face cinste cu micul dejun dacă o va ucide pe Rebecca. Cu două zile înainte de crimă, Joshua i-a spus acestuia: "S-ar putea să fii nevoit să îmi cumperi micul dejun".

Rebecca şi Joshua Davies se cunoşteau de cinci ani şi au avut o relaţie timp de trei luni, pe care tânăra a încheiat-o. Totuşi, Rebecca a fost extrem de fericită în octombrie 2010, când fostul iubit i-a spus că vrea să o revadă. Tânărul a ucis-o cu mai multe lovituri şi i-a abandonat trupul într-o pădure, unde ulterior şi-a adus un prieten şi i-a arătat cadavrul.

Joshua Davies şi-a schimbat apoi pagina de Facebook, scriind că a fost acasă în timpul comiterii crimei şi chiar afirmând că este îngrijorat de soarta prietenei lui. Davies plănuise să dea vina pe prietenul căruia i-a arătat cadavrul Rebeccăi.

Prietenii tânărului au declarat că acesta avea o parte întunecată şi era extrem de gelos şi posesiv cu Rebecca. La puţin timp după despărţirea de ea, Joshua a început să împartă zvonuri despre un avort al acesteia şi despre încercările ei de a rămâne însărcinată pentru a continua relaţia cu el. Tânărul scria mesaje de ameninţare pe care le posta pe site-urile de socializare şi le trimitea prietenilor prin SMS-uri.

Joshua le scria prietenilor că o va ucide pe Rebecca, înecând-o într-un râu sau aruncând-o de pe o stâncă, însă niciunul dintre tineri cu a crezut că aceste ameninţări erau reale.

Timp de câteva luni înainte de a comite crima, Joshua a postat mesaje pe reţele sociale ca Facebook, MSN Messenger sau Bebo, spunând că vrea să o ucidă pe fosta lui iubită, însă prietenii lui răspundeau la aceste mesaje cu zâmbete şi nu îl luau în serios.

Joshua Davies a fost găsit vinovat de crimă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici