Criminalul în masă Anders Breivik şi-a schimbat numele în Fjotolf Hansen

Ucigaşul norvegian Anders Behring Breivik şi-a schimbat numele în Fjotolf Hansen, a confirmat avocatul său, la o zi după ce Curtea Supremă din Norvegia a respinsul apelul extremistului privind condiţiile inumane din închisoare, informează site-ul BBC News.

23957 afișări
Imaginea articolului Criminalul în masă Anders Breivik şi-a schimbat numele în Fjotolf Hansen

Criminalul în masă Anders Breivik şi-a schimbat numele în Fjotolf Hansen

Anders Breivik, în vârstă de 38 de ani, a ucis 77 de persoane în 2011, în urma a două atacuri teroriste care au şocat Norvegia. Ulterior, acesta a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, o pedeapsă care poate fi prelungită pe termen nedeterminat.

Avocatul Oeystein Storrvik a refuzat să precizez motivele pentru care Breivik a ales numele Hansen, unul dintre cele mai comune nume de familie din Norvegia, sau a prenumelui Fjotolf, mai rar întâlnit.

Într-o ţară cu aproximativ cinci milioane de locuitori, peste 52.000 de oameni au numele de familie Hansen, care se traduce prin "fiul lui Hans". În zona scandinavă, Hans are însemnătatea "Dumnezeu este milostiv".

În conformitate cu legislaţia norvegiană, persoanele îşi pot schimba numele în registrul oficial, cu condiţia să nu provoace daune de imagine sau să aducă ofense oamenilor care au acelaşi nume.

Anders Breivik a fost condamnat pentru terorism şi crimă cu premeditare, dar nu şi-a exprimat nicio remuşcare pentru comiterea uneia dintre cele mai grave atrocităţi din istoria Norvegiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici