Criza bancnotelor în Nigeria: autorităţile au decis să extindă utilizarea banilor vechi

Autorităţile din Ngeria au decis să extindă utilizarea banilor vechi din cauza lipsei de pe piaţă a noilor bancnote. Criza a provocat ample nemulţumiri în ţara africană.

430 afișări
Imaginea articolului Criza bancnotelor în Nigeria: autorităţile au decis să extindă utilizarea banilor vechi

Sursa foto: Twitter

În încercarea de a calma tensiunile sociale legate de lipsa banilor lichizi din Nigeria, preşedintele Muhammadu Buhari a anunţat că vechile bancnote de 200 de naira vor continua să fie folosite încă 60 de zile.

În ultimele zile au avut loc proteste violente, deoarece oamenii s-au luptat între ei pentru a intra în posesia bancnotelor lansate recent. Nigerienii au stat la cozi lungi la bancomate, iar unii au dormit în faţa băncilor pentru a face rost de bani. Oamenii spun că au rămas flămânzi şi nu au putut plăti serviciile de bază din cauza crizei banilor lichizi. Se estimează că 40% din populaţie nu are acces la conturi bancare.

Termenul limită pentru predarea vechilor bancnote a expirat vinerea trecută. Totuşi, nu au fost eliberate suficiente bancnote noi, ceea ce a făcut ca mulţi nigerieni să rămână fără bani pentru a plăti produse vitale.

Nigerienii au timp până pe 10 aprilie să folosească vechile bancnote de 200 de naira. În paralel, pot fi schimbate şi vechile bancnote de 500 şi 1.000 de naira doar la banca centrală şi în alte locuri desemnate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici