Criza combustibilului: companiile aeriene nigeriene renunţă la ideea de a suspenda zborurile locale

Companiile aeriene nigeriene renunţă la planurile de a suspenda zborurile locale din cauza costului combustibilului pentru avioane, anunţă CNN.

115 afișări
Imaginea articolului Criza combustibilului: companiile aeriene nigeriene renunţă la ideea de a suspenda zborurile locale

Sursa Foto - IfeanyiCy Blog, Facebook

Companiile aeriene nigeriene au renunţat la planurile de a consemna la sol toate avioanele implicate în zboruri locale din cauza scumpirii combustibilului. Decizia a fost luată cu doar câteva ore înainte ca această măsură să intre în vigoare, au declarat reprezentanţii asociaţiei operatorilor aerieni.

Asociaţia operatorilor aerieni din Nigeria a fost supusă la presiuni din partea guvernului, a organismelor de protecţie a consumatorilor şi a clienţilor pentru a renunţa la închiderea planificată.

Companiile aeriene se plâng de faptul că plătesc foarte mult pentru combustibilul pentru avioane. Preţul a crescut de peste două ori în acest an, parţial ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, ceea ce a dus la creşterea costurilor de operare cu aproximativ 95%.

Moneda locală mai slabă, inflaţia, creşterea economică lentă şi şomajul au agravat problemele sectorului.

Lipsa de combustibil şi datoriile mari au determinat unii transportatori să suspende pe termen nelimitat zborurile locale în 2016.

Nigeria subvenţionează benzina importată pentru a menţine preţurile la pompă la un nivel scăzut. Dar, odată cu creşterea preţurilor petrolului la nivel mondial, ţara a suportat costuri tot mai mari pentru a evita grevele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici