Criza COVID 19 în China. Shanghai vrea să stopeze transmiterea comunitară până miercuri

Autorităţile chineze vor să stopeze până miercuri transmiterea comunitară a virusului SARS CoV-2 în Shanghai. Acest lucru ar fi un punct de cotitură în lupta chinezilor cu cel mai mare focar de COVID 19 de la declanşarea pandemiei.

1437 afișări
Imaginea articolului Criza COVID 19 în China. Shanghai vrea să stopeze transmiterea comunitară până miercuri

Sursa -Hepta

Shanghai a stabilit ca obiectiv oprirea răspândirii virusului COVID-19 în afara zonelor aflate în carantină până miercuri, au declarat două surse preluate de Reuters. Acest lucru ar permite oraşului să reducă restricţiile şi să înceapă să revină la viaţa normală, în timp ce frustrările populaţiei cresc.

Ţinta va impune oficialilor să accelereze testarea COVID şi transferul cazurilor pozitive către centrele de carantină, potrivit unui discurs al unui oficial local al Partidului Comunist, consultat de Reuters.

Sfârşitul transmiterii la nivelul comunităţii a fost un punct de cotitură pentru alte comunităţi din China. Luna trecută, oraşul Shenzhen a redeschis transportul public şi a permis întreprinderilor să se întoarcă la lucru la scurt timp după ce a atins acest obiectiv.

Shanghai a devenit epicentrul celei mai mari epidemii din China de când virusul a fost identificat pentru prima dată la Wuhan, la sfârşitul anului 2019. Oraşul a înregistrat peste 320.000 de infecţii cu COVID de la începutul lunii martie.

Shanghai a luat deja măsuri pentru a uşura restricţiile. Televiziunea de stat a raportat duminică că unele supermarketuri şi-au redeschis uşile pentru cumpărători, deşi mulţi locuitori şi-au exprimat neîncrederea în postările de pe reţelele de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici