Criza din Belarus: un copil de un an a murit îngheţat în pădure

  • Centrul Polonez pentru Ajutor Internaţional a dat tragica veste.
  • Micul refugiat era cu părinţii săi aşteptând să intre în Europa.
  • Cel puţin 6 persoane au murit până acum de la începutul crizei.
642 afișări
Imaginea articolului Criza din Belarus: un copil de un an a murit îngheţat în pădure

Criza din Belarus: un copil de un an a murit îngheţat în pădure

Primul care a reacţionat la ştire a fost preşedintele Parlamentului European, David Sassoli: „Am aflat despre vestea tragică de la graniţa dintre Polonia şi Belarus, unde un copil de un an a fost găsit fără viaţă în pădure.

Este sfâşietor să vezi un copil murind de frig la porţile Europei. Exploatarea migranţilor şi a solicitanţilor de azil trebuie să înceteze, inumanitatea trebuie să înceteze”, sunt cuvintele lui pe Twitter.

Cel puţin 6 persoane au murit până acum în criza declanşată de mii de oameni, în principal refugiaţi din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, lângă graniţă, unde temperaturile sunt deja scăzute, în această perioadă a anului.

În urmă cu câteva zile, un băiat de 19 ani, Ahmad Al Hasan, s-a înecat în timp ce încerca să treacă râul. Părinţii săi au participat la înmormântare prin intermediul reţelelor de socializare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici