CRIZA DIN GRECIA: Parlamentul elen ar putea vota asupra planului de salvare a Greciei abia vineri dimineaţa

Guvernul grec a trimis în Parlament proiectul de lege al celui de-al treilea plan de salvare din ultimii cinci ani, pentru a fi adoptat înaintea reuniunii miniştrilor Finanţelor din zona euro de vineri, însă calendarul procedurii era neclar, relatează AP în pagina electronică.

124 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN GRECIA: Parlamentul elen ar putea vota asupra planului de salvare a Greciei abia vineri dimineaţa

CRIZA DIN GRECIA: Parlamentul elen ar putea vota asupra planului de salvare a Greciei abia vineri dimineaţa (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Proiectul, care include creşteri de impozite şi reduceri ale unor cheltuieli bugetare dureroase, a fost trimis Parlamentului în noaptea de marţi spre miercuri.

Premierul Alexis Tsipras a solicitat o sesiune de urgenţă a Parlamentului. El i-a cerut preşedintelui Legislativului ca proiectul să fie discutat în comisii miercuri, după care să fie dezbătut şi supus la vot până joi seara.

Însă calendarul rămâne neclar.

Preşedintele Parlamentului, Zoe Konstantopoulou - un disident în cadrul Partidului Syriza (extremă stânga) al lui Tsipras şi un opzant foarte vocal al planului - a programat începerea procedurii parlamentare abia miercuri seara.

Acest lucru urmează să întârzie procesul, iar un vot asupra proiectului de lege ar putea să aibă loc abia în noaptea de joi spre vineri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici