Criza din Italia: Premierul Giuseppe Conte anunţă că a reuşit să formeze un nou Guvern. Când vor fi investiţi

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte i-a transmit preşedintelui Sergio Mattarella că a reuşit să formeze un nou Guvern, iar membrii acestuia vor depune joi jurământul de învestire, a transmis miercuri un oficial prezidenţial, conform Reuters.

344 afișări
Imaginea articolului Criza din Italia: Premierul Giuseppe Conte anunţă că a reuşit să formeze un nou Guvern. Când vor fi investiţi

Criza din Italia: Premierul Giuseppe Conte anunţă că a reuşit să formeze un nou Guvern. Când vor fi investiţi

Ceremonia de învestire va avea loc la Palatul Prezidenţial, la ora locală 10.00 (11.00, ora României).

Giuseppe Conte a avut o serie de negocieri cu Mişcarea 5 Stele şi cu Partidul Democrat pentru a crea o nouă coaliţie de guvernare, după destrămarea coaliţiei dintre Mişcarea 5 Stele şi formaţiunea Liga.

Preşedintele italian Sergio Mattarella i-a oferit în urmă cu o săptămână premierului Giuseppe Conte un nou mandat, pentru a forma o coaliţie de guvernare.

Membrii Mişcării Cinci Stele din Italia au votat marţi, cu o largă majoritate, înfiinţarea unei coaliţii cu Partidul Democrat, de centru-stânga, pentru formarea unui nou Guvern.

Şeful statului a oferit celor două partide şansa de a forma un nou guvern, punând capăt unei perioade de trei săptămâni de incertitudine politică ce ar putea marca un moment de cotitură în relaţiile ţării cu Uniunea Europeană.

Liga Nordului, condusă de vicepremierul Matteo Salvini, care este şi ministru de Interne, a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Giuseppe Conte în contextul disensiunilor cu partenerul de guvernare, Mişcarea Cinci Stele (populistă, antisistem), condusă de Luigi di Maio, ceea ce a dus la destrămarea coaliţiei de guvernare şi la demisia prim-ministrului Giuseppe Conte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici