Criza din Liban duce cetăţenii la acţiuni disperate. Un libanez a luat ostatici angajaţii unei bănci şi cere să îi fie eliberaţi banii pe care îi are depozitaţi acolo

Un libanez înarmat cu o puşcă de vânătoare a pătruns joi într-o bancă din Beirut, ţinând angajaţii ostatici şi ameninţând că îşi va da foc cu benzină dacă nu-şi primeşte economiile depozitate acolo, a declarat un oficial de securitate.

3755 afișări
Imaginea articolului Criza din Liban duce cetăţenii la acţiuni disperate. Un libanez a luat ostatici angajaţii unei bănci şi cere să îi fie eliberaţi banii pe care îi are depozitaţi acolo

Criza din Liban duce cetăţenii la acţiuni disperate. Un libanez a luat ostatici angajaţii unei bănci şi cere să îi fie eliberaţi banii pe care îi are depozitaţi acolo

Bărbatul, care a intrat într-o sucursală a Băncii Federale din districtul Hamra, un cartier aglomerat din Beirut, avea asupra sa o canistră de benzină şi a ţinut ostatici şase sau şapte angajaţi ai băncii, a declarat un oficial pentru AP.

De asemenea, bărbatul a tras trei focuri de avertisment, a mai spus oficialul. Presa locală a relatat că acesta are aproximativ 200.000 de dolari blocaţi în bancă.

Băncile libaneze cu probleme de lichidităţi au implementat de la sfârşitul anului 2019 limite stricte de retragere a activelor în valută, evaporând efectiv economiile multor libanezi. Ţara suferă astăzi de cea mai gravă criză economică din istoria sa modernă. Trei sferturi din populaţie este în sărăcie, iar valoarea lirei libaneze a scăzut cu peste 90% în raport cu dolarul american.

Soldaţi ai armatei libaneze şi ofiţeri de poliţie din cadrul Forţelor de Securitate Internă ale ţării au înconjurat zona. Ofiţerii discută cu bărbatul înarmat pentru a ajunge la o înţelegere, dar până în prezent nu au avut succes.

Imaginile video filmate cu telefonul mobil îl arată pe bărbatul nemulţumit cu puşca sa, cerându-şi banii înapoi. Într-o altă înregistrare video, doi ofiţeri de poliţie aflaţi în spatele intrării încuiate a băncii îi cer bărbatului să elibereze cel puţin unul dintre ostatici, dar acesta refuză.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici