Criza din Siria: Armata siriană a început mobilizarea trupelor la graniţa cu Turcia

Armata siriană a început să-şi mobilizeze trupele pe fronturile de luptă din nordul Siriei pentru a „se confrunta cu o agresiune a Turciei” pe teritoriul său, a informat duminică presa de stat de la Damasc, citată de Reuters.

3930 afișări
Imaginea articolului Criza din Siria: Armata siriană a început mobilizarea trupelor la graniţa cu Turcia

Armata siriană a început mobilizarea trupelor la graniţa cu Turcia - presă

Mass-media nu a anunţat locurile unde vor fi amplasate trupele, după începerea ofensivei militare turce care cu ajutorul forţelor de opoziţie siriene a confiscat teritoriul de la frontieră de la miliţia kurdă.

Armata siriană se va mobiliza pe toată lungimea frontierei cu Turcia, într-un acord cu administraţia kurdă din nordul Siriei pentru a ajuta la respingerea unei ofensive turceşti, a anunţat duminică administraţia kurdă.

Desfăşurarea armatei ar sprijini Forţele Democrate Siriene conduse de kurzi în combaterea „acestei agresiuni şi eliberarea zonelor prin care armata turcă şi mercenarii au intrat”, a spus acesta, cu referire la rebelii sirieni sprijiniţi de Turcia.

Acesta ar permite, de asemenea, eliberarea altor oraşe siriene ocupate de armata turcă, cum ar fi Afrin, se arată în comunicat. Armata turcă şi aliaţii săi rebeli sirieni au alungat forţe kurde din Afrin în 2018.

Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Taguri:
siria,
turcia,
conflict

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici