Criza din Ucraina: planul lui Putin de a invada „se desfăşoară deja în timp real”, avertizează Downing Street

Downing Street a avertizat că planul preşedintelui rus Vladimir Putin de invadare a Ucrainei a „început deja”.

3248 afișări
Imaginea articolului Criza din Ucraina: planul lui Putin de a invada „se desfăşoară deja în timp real”, avertizează Downing Street

Oficialii britanici au sugerat că „manualul” realizat de Rusia pentru lansarea acţiunii militare împotriva vecinilor din Ucraina a început „să se desfăşoare în timp real”. Totuşi, aceştia au subliniat că mai rămâne o „fereastră pentru diplomaţie” ce ar putea preveni războiul în Europa.

Luni dimineaţă, secretarul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a purtat discuţii cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, despre situaţia de criză. După întâlnire, Truss a avertizat că o invazie rusă „pare foarte probabilă” şi că aliaţii Regatului Unit şi NATO „îşi intensifică pregătirile pentru cel mai rău caz”.

Întrebat despre comentariile ministrului de Externe, purtătorul de cuvânt al premierului a spus: „Aceasta este evaluarea noastră”.

„Informaţiile pe care le avem sugerează că Rusia intenţionează să lanseze o invazie şi că planul preşedintelui Putin a început deja, în mod efectiv. Vedem elemente din manualul rusesc pe care ne-am aştepta să le vedem în acele situaţii care încep să se desfăşoare în timp real”, a declarat purtătorul de cuvânt, citat de Sky News.

„Informaţiile pe care le avem sugerează că ei încă intenţionează să lanseze o invazie şi suntem pregătiţi să acţionăm după cum este necesar. Dar, în mod esenţial, credem că există încă o fereastră pentru diplomaţie – aşa cum am văzut în discuţiile din weekend – şi vrem să o explorăm”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici