CRIZA DIN UCRAINA: Viktor Ianukovici vrea negocieri cu opoziţia pentru încheierea protestelor

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a lansat un apel pentru iniţierea dialogului cu opoziţia în scopul găsirii unei soluţii de compromis, avertizând că violenţele ameninţă stabilitatea ţării.

337 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN UCRAINA: Viktor Ianukovici vrea negocieri cu opoziţia pentru încheierea protestelor

Viktor Ianukovici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Violenţele ameninţă stabilitatea Ucrainei", a atras atenţia Ianukovici.

"Înţeleg participarea la acţiuni masive de protest, dar când acţiunile paşnice degenerează în proteste masive şi sunt însoţite de violenţe şi incendii, această situaţie ameninţă nu doar locuitorii Kievului, ci întreaga Ucraină", a spus Ianukovici.

"Fac apel la dialog, la compromis şi la calm", a subliniat liderul prorus.

Iulia Timoşenko, unul dintre liderii opoziţiei ucrainene, a anunţat din închisoare că susţine protestele organizate la Kiev, după o noapte de violenţe. "Mă adresez vouă, femeilor şi bărbaţilor puternici din Ucraina, prin cuvinte de susţinere şi încredere. Apăraţi Ucraina şi să nu vă temeţi de nimic! (...) Nu există alte modalităţi de a lupta împotriva grupurilor mafiote. Sunteţi eroi. Libertatea merită o astfel de luptă", a transmis Iulia Timoşenko prin intermediul purtătoarei sale de cuvânt, Marina Soroka.

Situaţia continuă să fie tensionată la Kiev, după o noapte de violenţe între manifestanţi proeuropeni şi forţele de ordine.

Protestele s-au intensificat în Ucraina după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat să încheie, în noiembrie 2013, un acord de asociere cu Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici