Criza diplomatică din Gibraltar: Cei patru membri ai echipajului petrolierului iranian au fost eliberaţi

Autorităţile din Gibraltar au informat vineri că i-au eliberat pe toţi cei patru membri ai echipajului petrolierului iranian Grace 1, aceasta fiind reţinut în urma acuzaţiilor încălcării sancţiunilor europene privind Siria, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1037 afișări
Imaginea articolului Criza diplomatică din Gibraltar: Cei patru membri ai echipajului petrolierului iranian au fost eliberaţi

Poliţia din Gibraltar i-a eliberat pe cei patru membri ai echipajului petrolierului iranian

Poliţia din Gibraltar a anunţat vineri că a arestat doi membri ai echipajului petrolierului, la o zi după ce căpitanul şi ofiţerul şef au fost reţinuţi.

Potrivit comunicatului, cei patru au fost eliberaţi pe cauţiune. Autorităţile nu au oferit mai multe informaţii, însă au declarat că petrolierul este în continuare sechestrat, iar ancheta continuă.

Capturarea petrolierului Grace 1, cu lungimea de 330 de metri, intervine într-un moment sensibil, riscând să amplifice criza dintre Iran şi Occident pe tema Acordului nuclear din 2015, contestat vehement de Administraţia Donald Trump.

Petrolierul a fost capturat la circa patru kilometri sud de Gibraltar, într-o zonă pe care Marea Britanie o consideră că îi aparţine, deşi Spania, ce revendică Gibraltarul, susţine că incidentul a avut loc în apele teritoriale spaniole. "Avem motive să credem că nava Grace 1 transporta petrol spre Rafinăria Banyas din Siria. Rafinăria este proprietatea unei entităţi aflată pe lista de sancţiuni a UE impuse Siriei", a declarat şeful Guvernului regional din Fabian Picardo. Ministrul spaniol de Externe, Josep Borrell, a declarat că petrolierul a fost capturat la solicitarea Statelor Unite.

Taguri:
m.britanie,
petrolier,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici