CRIZA IMIGRANŢILOR: Ban Ki-moon îndeamnă Ungaria să respecte drepturile omului în cazul migranţilor

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon i-a spus preşedintelui ungar Janos Ader că este necesar ca Ungaria să respecte drepturile omului în ceea ce-i priveşte pe migranţi, într-o întâlnire bilaterală, în marja Adunării Generale a ONU, relatează DPA în pagina electronică.

555 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Ban Ki-moon îndeamnă Ungaria să respecte drepturile omului în cazul migranţilor

Ban Ki-moon (Imagine" Mediafax Foto/AFP)

Secretarul general al ONU şi preşedintele ungar s-au întânit sâmbătă în contextul în care Ungaria a fost criticată dur pentru modul în care se ocupă de migranţi, mulţi dintre ei refugiaţi din Siria, care încearcă să ajungă în state din Uniunea Europeană (UE) prin această ţară.

Budapesta a construit un gard la frontiera de sud, cu Serbia, pentru a opri afluxul de migranţi.

Ban Ki-moon i-a spus lui Ader că "înţelege provocările cu care se confruntă Ungaria" din cauza deplasării migranţilor, potrivit unui comunicat emis de către un purtător de cuvânt al acestuia după întâlnire.

"Secretarul general a subliniat, pentru preşedinte, asupra importanţei respectării demnităţii şi drepturilor omului în abordarea acestor probleme", se arată în comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici