CRIZA IMIGRANŢILOR - Germania le recomandă potenţialilor imigranţi afgani să evite traficanţii de persoane

Germania a lansat o campanie în Afganistan pentru a-i convinge potenţialii imigranţi să nu ajungă victime ale traficanţilor de persoane în încercarea de a începe o viaţă mai bună în Europa, relatează DPA în pagina online.

2204 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR - Germania le recomandă potenţialilor imigranţi afgani să evite traficanţii de persoane

CRIZA IMIGRANŢILOR - Germania le recomandă potenţialilor imigranţi afgani să evite traficanţii de persoane (Imagine: Alexandru Hoja/ Arhiva Mediafax Foto)

Câteva postere au fost afişate în Kabul cu mesajul "Părăsiţi Afganistanul: sunteţi sigur?" Mesajele includ un hashtag şi un link către o pagina de Facebook cu numele "Germania în Afganistan", ce conţine informaţii privind legile migraţiei, printre alte postări.

"Să nu credeţi zvonurile şi informaţiile false răspandite în mod intenţionat de cărte traficanţii de fiinţe umane despre presupusele călătorii lejere şi despre viaţa usoară în Germania", s-a anuntat într-o postare.

"Nu vă riscaţi vietile încercand să fugiţi în Europa", se arată în mesaj, care sublinizază faptul că traficanţii de fiinţe umane sunt infractori care sunt interesaţi doar de bani.

Traficanţii de fiinţe umane "nu spun adevarul şi nu le pasă de vieţile oamenilor", mai subliniaza mesajul.

Locuitorii din Kabul au păreri împarţite privind mesajele afişate pe aceste postere.

"Cred ca acest tip de anunţ îi ajută pe oameni să se gândească la planurile lor de a emigra", spune Abdul Matin, un proprietar de magazin situat in apropierea locului unde este afişat un poster. El a declarat că nu planuieste să emigreze şi că atunci când aude de veşti că familii se îneaca în mare încercând să ajungă în Europa se întristează foarte tare, adăugând că "nu merita riscul".

Bilal Ahmad, un alt locuitor din Kabul, a afirmat că plănuieşte să părăsească ţara, adăugând că "sunt două motive pentru care oamenii pleacă din Afganistan: în primul rând nesiguranşa şi în al doilea rând, şomajul". Comunitatea internaţională şi Guvernul afgan nu vor ca tinerii să plece, ei trebuie să asigure oamenilor locuri de muncă, a mai spus el. El a prrecizat că a absolvit facultatea şi că este şomer, neavând nicio speranţă să îşi gasească un loc de munca în Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici