CRIZA IMIGRANŢILOR - Premierul sârb: Serbia nu este şi nu poate fi o mare parcare pentru refugiaţi

Premierul sârb, Aleksandar Vucici, a avertizat, miercuri, că Serbia nu se va transforma într-o parcare pentru imigranţi şi că nu va putea accepta sute de mii de oameni în ţară, dar în schimb statul este pregătit să participe la sistemul de cote obligatorii aprobat de UE, informează agenţia Tanjug.

1316 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR - Premierul sârb: Serbia nu este şi nu poate fi o mare parcare pentru refugiaţi

CRIZA IMIGRANŢILOR - Premierul sârb: Serbia nu este şi nu poate fi o mare parcare pentru refugiaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Declaraţia lui Vucici a venit în urma informaţiilor neoficiale vehiculate de presă potrivit cărora, în cadrul conferinţei de la Londra pe tema conflictului din Siria şi a valului de imigranţi la care participă şi premierul sârb, Sebia va primi o parte din suma care urmează a fi alocată de UE pentru a păstra o parte de imigranţi în ţară.

"Nu am văzut niciodată acei bani, sunt o mulţime de bani pentru ţara noastră şi dacă cineva ne alocă atâtea milioane de euro, ar însemna că sute de mii de imigranţi ar rămâne în Serbia", a declarat Vucici.

"Ceea ce nu este posibil. Serbia nu este şi nu poate fi o mare parcare pentru toţi (imigranţii)", a adăugat premierul sârb.

"Nu avem nevoie de bani, nu putem accepta decât un număr limitat de oameni, Serbia nu poate susţine sute de mii de imigranţi", a mai explicat Vucici. El a adăugat că Serbia este pregătită să participe la sistemul de cote obligatorii aprobat de UE în septembrie care prevede repartizarea a 160.000 de imigranţi în statele membre, deşi nu este o obligaţie pe care trebuie să o îndeplinească.

Premierul sârb va participa joi, la Conferinţa pentru sprijinirea Siriei şi a regiunii organizată la Londra pentru a strânge fonduri în acest scop. Evenimentul va fi prezidat de premierul britanic, David Cameron, cancelarul german, Angela Merkel, premierul norvegian Erna Solberg, emirul Kuweitului Sabah al-Ahmad Al-Sabah şi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Fondurile strânse vor fi întrebuinţate în furnizarea de asistenţă financiară pe termen lung persoanelor care au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele din Siria din cauza războiului şi să asigure sprijin ţărilor care au primit imigranţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici