CRIZA IMIGRANŢILOR: Preşedintele UE cere Germaniei să ajute la securizarea frontierelor externe ale Uniunii

Germania este necesar să aibă o abordare mai dură în criza refugiaţilor şi să ajute mai mult la securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, a declarat duminică preşedintele UE Donald Tusk înaintea unei întâlniri cu Angela Merkel, relatează Reuters în pagina electronică.

409 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Preşedintele UE cere Germaniei să ajute la securizarea frontierelor externe ale Uniunii

CRIZA IMIGRANŢILOR: Preşedintele UE cere Germaniei să ajute la securizarea frontierelor externe ale UE (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Tusk a lăudat rolul conducător al Germaniei, considerate cea mai liberală şi mai tolerantă din istoria Europei, însă a îndemnat Berlinul să facă mai mult în vederea preluării controlului asupra situaţiei actuale.

"Responsabilitatea leadershipului înseamnă şi securizarea frontierelor externe ale Europei, împreună cu celelalte state membre", a declarat Tusk pentru Die Welt am Sonntag.

"Înţeleg de ce, din motive istorice, Germania ar putea să întâmpine dificultăţi în introducerea unui regim strict la frontierele sale. Dar, pentru Germania, responsabilitatea leadershipului înseamnă de asemenea controlarea frontierelor externe ale Europei, în caz de nevoie în mod energic, în cadrul unei unităţi paneuropene", a spus el.

Fostul premier polonez a subliniat în mai multe rânduri asupra urgenţei consolidării frontierelor UE, în timp ce Merkel îndemna statele membre să dea dovadă de "solidaritate" şi să împărtăşească responsabilităţi faţă de refugiaţi.

El i-a criticat pe unii lideri europeni, în octombrie, catalogând unele argumente cu privire la modul de primire a refugiaţilor drept "naive", atât timp cât Europa nu reuşeşte să-i oprească la frontiere.

Tusk urmează să ia cina cu Merkel la Berlin duminică, înainte de Summitul UE-Africa găzduit de Malta miercuri şi a unei reuniuni a liderilor UE pe tema situaţiei refugiaţilor prevăzut pentru joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici