CRIZA IMIGRANŢILOR: Zece miliarde de euro ar putea cheltui Germania cu azilanţii pe care vrea să-i primească

Germania ar putea să cheltuiască până la zece miliarde de euro cu numărul-record de azilanţi pe care doreşte să-i accepte, de patru ori mai mult decât a cheltuit cu refugiaţii anul trecut, porivit unei publicaţii germane, relatează AFP online.

742 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Zece miliarde de euro ar putea cheltui Germania cu azilanţii pe care vrea să-i primească

CRIZA IMIGRANŢILOR: Zece miliarde de euro ar putea cheltui Germania cu azilanţii pe care vrea să-i primească (Imagine: Instagram)

Însă, în pofida celor 800.000 de refugiaţi pe care-i aşteaptă anul acesta cea mai mare economie europeană, cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă că Berlinul tot va fi în măsură să echilibreze bugetul.

Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a făcut acest calcul, în ediţia de sâmbătă, ţinând cont de cheltuielile revizuite cu cei 203.000 de solicitanţi de azil din 2014.

Îniante să anunţe numărul-record de azilanţi la care se aşteaptă anul acesta, Berlinul a pus deoparte un buget de 5,6 miliarde de euro, destinat găzduirii a aproximativ 450.000 de oameni, a precizat ziarul.

În contextul afluxului de imigranţi către Germania, cele zece miliarde de euro par "în concordanţă" cu cheltuielile estimate la toate nivelurile adminsitraţiei - federal, de land şi local - adaugă FAZ.

Berlinul a estimat cheltuielilor autorităţilor locale la 12.000-13.000 de euro cu fiecare refugiat, inclusiv cazarea, în timp ce procesarea solicitării de azil, hrana, îngrijirile medicale ar costa 143 de euro pe lună.

Altă jumătate de miliard de euro le va fi necesară autorităţilor regionale pentru a plăti locurile suplimentarre în şcoli, dar şi o sumă neprecizată pentru angajarea altor 2.000 de oameni la birourile federale pentru imigrare şi refugiaţi şi în vederea suplimentării efectivelor poliţiei.

Coaliţia lui Merkel urmează să se întâlnească duminică seara pentru a discuta despre cheltuielile la nivel de stat şi autorităţi locale, care urmează să fie stabilite până la 24 septembrie.

Însă, în pofida provocării financiare, Merkel a subliniat sâmbătă că vrea un buget echilibrat.

"Este o sarcină dificilă pentru noi, dar nu vrem să spunem «echilibrarea bugetului şi problema datoriei nu mai sunt importante»", a spus ea în discursul video săptămânal.

Merkel promitea luni că Guvernul federal va face mai mult pentru a ajuta autorităţile locale, dar nu a prezentat nicio cifră.

Numai sâmbătă, Germania se aştepta ca aproximativ 7.000 de imigranţi să traverseze frontiera din Austria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici