Criză în familia regală britanică. Prinţul William, întristat de ruperea legăturilor cu Harry: „Mi-am protejat fratele toată viaţa, dar acum nu se mai poate”

Prinţul William este extrem de trist pentru că relaţia strânsă de care se bucuraseră cândva el şi fratele său a avut de suferit în ultima perioadă, relatează Daily Mail.

24125 afișări
Imaginea articolului Criză în familia regală britanică. Prinţul William, întristat de ruperea legăturilor cu Harry: „Mi-am protejat fratele toată viaţa, dar acum nu se mai poate”
Ducele de Cambridge a declarat că nu va mai fi niciodată în măsură să „îşi aşeze braţul, protector, pe umerii fratelui său mai mic”, în urma evenimentelor recente. Intenţia lui Harry şi Meghan de a renunţa la rangul de „membri seniori” ai Familiei Regale a amplificat golul dintre cei doi fraţi, care se pregătesc să stea faţă în faţă la summitul reginei de la Sandringham, care va avea loc luni.
 
William a spus: „Mi-am protejat fratele toată viaţa, dar acum nu se mai poate. Suntem entităţi separate”, potrivit Daily Mail. De asemenea, prinţul a vorbit despre nemulţumirea sa la ideea că Harry nu mai face parte din „echipa regală”. Totuşi, speră că va veni o perioadă când ducele şi ducesa de Sussex vor reveni în rândul Familiei Regale.
 
Se pare că regina, care a fost surprinsă la volan, cu o expresie sumbră pe chip, este preocupată de fragilitatea mentală a nepotului ei, Harry. De asemenea, s-a vehiculat că ducele de Sussex a ales să se retragă deoarece se temea că soţia sa era într-o situaţie emoţională delicată, care ar fi putut să o afecteze grav dacă ar fi rămas în Marea Britanie definitiv.
 
Până acum, iubirea frăţească dintre cei doi fii ai prinţesei Diana părea de neatins, perechea sprijinindu-se reciproc de-a lungul timpului. Pe măsură ce amândoi şi-au preluat rolurile de membri ai Familiei Regale, au devenit inseparabili, astfel încât chiar şi după nunta lui Willian cu Kate Middleton, Harry li se alătura deseori, formând un trio îndrăgit de englezi. Lucrurile s-au complicat însă anul trecut, când relaţiile dintre fraţi s-au răcit treptat, relatează Daily Mail.
 
Într-un documentar de la începutul acestui an, Harry a refuzat să nege speculaţiile şi a spus că el şi William se află pe „drumri diferite”. Chiar şi înainte de lansarea anunţului controversat, Harry începuse să se simtă „frustrat” pentru că i s-ar fi cerut să nu mai ia parte la anumite proiecte, ori să le redirecţioneze în favoarea fratelui său. În plus, s-a afirmat că nici Meghan Markle şi Kate Middleton nu au mai vorbit de peste şase luni.
 
Regina Marii Britanii a lansat vineri un ultimatum de 72 de ore, solicitându-le Prinţului Harry şi soţiei acestuia, Meghan Markle să ajungă la un acord cu Palatul Buckingham privind renunţarea lor la privilegiile regale, proces etichetat de presa din insulă drept „Megxit”. Familia regală se va reuni luni, pentru a discuta viitorul ducilor de Sussex. Regina Elizabeta a II-a, prinţul Charles, prinţul William şi prinţul Harry vor participa la întâlnirea care va avea loc la reşedinţa Sandringham, iar ducesa de Sussex este aşteptată să participe printr-o discuţie telefonică din Canada.
 
Printre punctele care vor fi aduse în discuţie la summitul de la Sandringham se numără mai multe probleme presante: dacă Harry şi Meghan îşi vor păstra titlurile, dacă vor continua să îndeplinească îndatoririle regale în străinătate, finanţarea lor şi regulile cu privire la tranzacţiile comerciale pe care cei doi le au în vedere.  
 
Starea de spirit generală este deosebit de încordată, mai mulţi oameni declarând că înţeleg furia faţă de „sfidarea” lui Harry şi Meghan, decizia lor fiind făcută publică înainte de a o anunţa pe regină. În plus, circulă zvonuri potrivit cărora cuplul l-ar fi pus la curent pe Justin Trudeau, premierului canadian, despre mutarea lor, în prealabil. Există, de asemenea, speculaţii cum că Sir Elton John a ştiut despre controversata decizie dinaintea reginei.
 
O sursă apropiată Palatului Buckingham a declarat că această întâlnire le va oferi ducelui şi ducesei „o imagine reală asupra implicaţiilor depline ale alegerilor lor”. În ciuda situaţiei de criză, sursele spun că Harry îşi va onora angajamentul de a găzdui joi Cupa Mondială a Ligii de Rugby 2021 de la Palatul Buckingham.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici