Criza migranţilor: Germania anunţă controale la frontierele cu Polonia şi Cehia

Germania va introduce săptămâna aceasta controale la frontierele cu Polonia şi Republica Cehă, a anunţat miercuri ministrul german de Interne, Nancy Faeser.

206 afișări
Imaginea articolului Criza migranţilor: Germania anunţă controale la frontierele cu Polonia şi Cehia

Criza migranţilor: Germania anunţă controale la frontierele cu Polonia şi Cehia

Autorităţile din Germania au luat această decizie după ce au constatat că solicitările de azil au crescut, în premieră, cu 78% în primele şapte luni ale anului 2023. În august, trecerile ilegale de frontieră înregistrate în Germania au ajuns la 14.701, în creştere cu 66% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, arată datele poliţiei, potrivit Reuters.

„Dacă nu reuşim să protejăm mai bine frontierele externe ... atunci frontierele deschise din UE sunt în pericol", a declarat Nancy Faeser la Berlin.

Ea a spus că noile măsuri îi vor viza în special pe traficanţii de migranţi. Vor fi controale mobile, realizate în colaborare cu polonezii şi cehii, a mai spus Faeser.

În urmă cu două săptămâni, Germania a anunţat că suspendă un acord cu Italia pentru a lua o parte dintre migranţi, argumentând că Roma nu respectă regula potrivit căreia cererile de azil trebuie să fie procesate în ţara de sosire.

Ulterior, Faeser a revenit asupra deciziei, având în vedere criza care se desfăşoară pe insula Lampedusa. Creşterea sosirilor a dus, de asemenea, la tensiuni între Germania şi Polonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici