Criza Nord Stream: Norvegia trimite militari să păzească uzinele de petrol şi gaze

Armata norvegiană a anunţat luni că a detaşat militari la principalele uzine de prelucrare a petrolului şi gazelor de pe uscat. Acţiunea are scopul de a spori securitatea unităţilor în urma suspiciunilor create de incidentul de la gazoductele Nord Stream de săptămâna trecută.

456 afișări
Imaginea articolului Criza Nord Stream: Norvegia trimite militari să păzească uzinele de petrol şi gaze

Criza Nord Stream: Norvegia trimite militari să păzească uzinele de petrol şi gaze

La cererea poliţiei norvegiene, Garda Naţională norvegiană a început luni să desfăşoare trupe la uzinele responsabile de prelucrarea şi exportul de petrol şi gaze. Deşi guvernul norvegian a anunţat că nu are cunoştinţă de nicio ameninţare la adresa infrastructurii de petrol şi gaze, autorităţile au considerat totuşi că este prudent să consolideze securitatea, potrivit Reuters.

Printre instalaţiile de pe uscat care au primit protecţie poliţienească şi militară se numără terminalele de export de gaz Kollsnes şi Nyhamna, uzina de gaz şi condensat Kaarstoe şi rafinăria de petrol Mongstad.

Un purtător de cuvânt al forţelor armate a refuzat să spună câţi soldaţi au fost desfăşuraţi.

Conductele ruseşti Nord Stream 1 şi 2 au explodat pe 26 septembrie, iar gazul s-a scurs în Marea Baltică, în largul coastelor Danemarcei şi Suediei. Seismologii au înregistrat explozii în zonă, iar poliţia din mai multe ţări a lansat anchete.

Norvegia, cel mai mare furnizor de gaze din Europa şi un important exportator de petrol, şi-a desfăşurat săptămâna trecută forţele navale şi aeriene pentru a patrula în preajma câmpurilor petroliere şi a anunţat că va primi asistenţă din partea Marii Britanii, Germaniei şi Franţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici