Criza politică din Egipt începe să fie simţită la nivel economic

Criza politică din Egipt ar putea degenera într-o criză umanitară, dacă blocajul economic actual continuă, relatează New York Times în ediţia electronică. În ultimele zile, containere transportate la bordul navelor au fost strânse în cel mai mare port din Egipt, potrivit unor angajatori şi şoferi de camioane.

74 afișări
Imaginea articolului Criza politică din Egipt începe să fie simţită la nivel economic

Criza politică din Egipt începe să fie simţită la nivel economic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reţelele de distribuţie funcţionează cu dificultate, Internetul este blocat începând de joi noaptea, iar majoritatea firmelor din Egipt şi-au întrerupt activitatea.

Protestele rămân în centrul atenţiei, în condiţiile în care avioanele zboară peste Piaţa Tahrir şi prizonieri evadaţi induc teamă în rândul publicului.

"O mare parte a sistemului de producţie este condus de Guvern, iar sistemul este blocat (...). Pe termen scurt - azi, mâine, în următoarele zile - am putea avea o problemă gravă cu lipsa alimentelor, apei şi combustibilului", a afirmat Hoda Yussef, lector la Universitatea din Cairo şi economistă la Forumul Arab pentru Alternative - o organizaţie neguvernamentală independentă.

Khaled M. Hanafy, un consilier economic la Federaţia Camerelor Comerţului din Egipt, a declarat că, deşi nu există date certe privind pierderile economice ale ţării, protestele au costat ţara miliarde de dolari. "Efectul a fost simţit imediat de firme, deoarece foarte multe tranzacţii sunt încheiate pe Internet, şi în special în sectoarele care au legătură cu străinătatea. În prezent nu există Guvern. Nu ai cu cine să vorbeşti", a precizat Hanafy.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici