Criză umanitară de proporţii în Africa. Sute de mii de oameni ar putea fugi din Sudan

O criză umanitară de proporţii este pe cale să izbucnească în Africa în condiţiile în care sute de mii de sudanezi ar putea fugi peste graniţe ca să scape de război. Până în prezent, peste 65.000 de oameni s-au refugiat în ţările vecine Sudanului, potrivit CNBC.

219 afișări
Imaginea articolului Criză umanitară de proporţii în Africa. Sute de mii de oameni ar putea fugi din Sudan

Criză umanitară de proporţii în Africa. Sute de mii de oameni ar putea fugi din Sudan

Conflictul dintre forţele armate sudaneze şi Forţele de Sprijin Rapid (RSF) a intrat luni în cea de-a 24-a zi, după ce un nou armistiţiu a fost anulat. Luptele violente îngreunează acordarea de ajutor umanitar locuitorilor.

În total, în Sudan sunt aproximativ 45 de milioane de persoane, mare parte dintre acestea confruntându-se cu o lipsă acută de combustibil, alimente, apă şi medicamente.

Conform unor estimări făcute săptămâna trecută, conflictul a provocat strămutarea a aproximativ 334.000 de persoane în interiorul Sudanului, în timp ce 65.000 de oameni au trecut graniţele ca refugiaţi. Majoritatea refugiaţilor care au ajuns în Ciad sunt femei şi copii din Darfur anunţă Comitetul Internaţional de Salvare care anticipează „o criză umanitară secundară" pe măsură ce numeroşi sudanezi se îndreaptă spre ţările vecine.

Cei mai mulţi refugiaţi au ajuns în Ciad, Sudanul de Sud şi Etiopia. Agenţia ONU pentru Refugiaţi estimează că 800.00 de refugiaţi ar putea ajunge în ţăile vecine dacă războiul se va prelungi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici