Criză umanitară în Yemen: peste 13 milioane de oameni suferă de foamete

Programul Alimentar Mondial al ONU (WFP) a avertizat duminică cu privire la creşterea sărăciei în rândul familiilor yemenite, pe fondul luptei continue din ţara devastată de război.

1308 afișări
Imaginea articolului Criză umanitară în Yemen: peste 13 milioane de oameni suferă de foamete

„Deprecierea monedei şi creşterea preţurilor la alimente i-au împins pe mulţi din Yemen într-o sărăcie extremă”, a spus WFP într-un comunicat.

Drept urmare, „foamea este în creştere, lăsând pe mulţi dependenţi de asistenţa alimentară”.

Înainte de izbucnirea conflictului yemenit în 2014, preţul dolarului era de 215 riali yemeniţi pe piaţă. Acum, moneda locală a ajuns la peste 1.200 de riali faţă de dolarul american, notează Anadolu Agency.

Programul de Coordonare al ONU pentru Afaceri Umanitare (OCHA) a avertizat, de asemenea, că „încă 11 milioane de yemeniţi vor ajunge în foamete” din cauza lipsei de finanţare pentru activităţile de salvare a vieţilor din Yemen.

Ţara a fost cuprinsă de violenţă şi instabilitate în 2014, când rebelii Houthi au capturat o mare parte din stat, inclusiv capitala, Sanaa. O coaliţie condusă de Arabia Saudită, menită să reinstaureze guvernul, a înrăutăţit situaţia, provocând una dintre cele mai grave crize umanitare provocate de om din lume, cu aproape 30 de milioane de oameni ce au nevoie de asistenţă şi protecţie umanitară şi mai mult de 13 milioane aflaţi în pericol de foame, conform estimărilor ONU.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici