Croaţia este îngrijorată de prăbuşirea unei drone la Zagreb

Autorităţile din Croaţia şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu o dronă militară care s-a prăbuşit joi în capitala Zagreb, scrie BBC.

1928 afișări
Imaginea articolului Croaţia este îngrijorată de prăbuşirea unei drone la Zagreb

FOTO debrief.com

Premierul ţării, Andrej Plenkovic, s-a declarat îngrijorat de faptul că aeronava a zburat aparent din Ucraina fără a fi interceptată de NATO.

Anchetatorii militari şi-au petrecut ziua de sâmbătă dezgropând ce a mai rămas din dronă din craterul pe care l-a provocat în Zagreb.

Şeful poliţiei militare a declarat că cutia neagră a dronei a fost recuperată intactă. Acest lucru i-ar putea ajuta pe anchetatori să identifice cine a tras cu ea şi în ce scop.

Un oficial militar croat a confirmat că drona a fost o TU-141 din epoca sovietică. În ciuda vârstei sale, este încă folosită de armata ucraineană.

Dar oficialii de la Kiev au negat responsabilitatea pentru incident.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici