Croaţia va organiza alegeri parlamentare pe 5 iulie

  • Preşedintele Croaţiei, Zoran Milanovic, a convocat alegeri parlamentare anticipate pe 5 iulie
  • Conform sondajelor, Uniunea Democrată Croată va obţine 30% din voturi, în timp ce Partidul Social-Democrat este creditat cu 28%
  • Viitorul guvern va avea sarcina dificilă de redresare a economiei Croaţiei
141 afișări
Imaginea articolului Croaţia va organiza alegeri parlamentare pe 5 iulie

Croaţia va organiza alegeri parlamentare pe 5 iulie

Preşedintele Croaţiei, Zoran Milanovic, a convocat alegeri parlamentare anticipate pe 5 iulie, conform unui anunţ al Preşedinţiei de la Zagreb, informează agenţia de presă Reuters.

Conform sondajelor de opinie, Uniunea Democrată Croată (HDZ, centru-dreapta) va obţine 30% din voturi, în timp ce Partidul Social-Democrat (SDP, centru-stânga, opoziţie) este creditat cu 28%.

Pe locul al treilea se situează, potrivit sondajelor, alianţa naţionalistă eurosceptică Domovinski Pokret, creditată cu 10%.

Viitorul guvern va avea sarcina dificilă de redresare a economiei Croaţiei, care, potrivit estimărilor, ar urma să se contracteze cu 9,4% anul acesta, în contextul efectelor crizei pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici