Cuba anulează parada de Ziua Muncii pe fondul penuriei de petrol

Pe vremuri, Ziua Muncii era marcată în Cuba prin parade cu milioane de oameni care mărşăluiau prin Piaţa Revoluţiei din Havana. Luni, însă, piaţa va fi goală, după ce partidul comunist a anulat parada din cauza penuriei de benzină care paralizează economia insulei, scrie The Guardian.

189 afișări
Imaginea articolului Cuba anulează parada de Ziua Muncii pe fondul penuriei de petrol

Cuba anulează parada de Ziua Muncii pe fondul penuriei de petrol

De săptămâni întregi, şoferii dorm în maşinile lor în faţa benzinăriilor, la cozi care se întind pe kilometri întregi şi durează zile întregi.

Preşedintele Miguel Díaz-Canel a declarat că insula primeşte doar două treimi din cantitatea de benzină de care are nevoie şi că deficitul se datorează faptului că ţările furnizoare nu şi-au respectat acordurile contractuale.

Jorge Piñon, director al programului de energie şi mediu pentru America Latină şi Caraibe al Universităţii Texas din Austin, a declarat că aceasta a fost o aluzie la Venezuela.

Cele două naţiuni au încheiat un acord în 2000: Cuba trimite Venezuelei medici, profesori şi - se presupune - agenţi de contrainformaţii în schimbul transporturilor de ţiţei. Acest acord pare acum să fi eşuat.

„Cred că au ajuns la un punct în care nu mai pot continua să le ofere petrol fără numerar cubanezilor”, a spus Piñon.

Economiştii avertizează că, dacă situaţia va persista, preţurile alimentelor în Cuba vor creşte, iar productivitatea va scădea şi mai mult.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici