Cuba susţine că SUA au nevoie de un preşedinte care "să nu fie nici alcoolic şi nici nebun"

Statele Unite au nevoie de un preşedinte care să aibă un "coeficient de inteligenţă minim" şi care "să nu fie nici alcoolic şi nici nebun", a afirmat luni vicepreşedintele cubanez, Carlos Lage.

9 afișări
Imaginea articolului Cuba susţine că SUA au nevoie de un preşedinte care "să nu fie nici alcoolic şi nici nebun"

Vicepreşedintele cubanez, Carlos Lage (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Statele Unite au nevoie de un preşedinte care să fie cerebral, care să aibă un coeficient de inteligenţă minim şi care să nu fie nici alcoolic şi nici nebun, dacă nu se cere prea mult", a spus Lage jurnaliştilor, la deschiderea celui de-al XXVI-lea Târg Internaţional de la Havana.

"Contează prea puţin cine va fi ales marţi preşedinte în Statele Unite, Cuba va construi în continuare socialismul, cu mai multă fermitate, şi vom apăra în continuare, în primul rând, revoluţia" din 1959, a mai spus el.

Candidatul democrat Barack Obama este în favoarea detensionării relaţiilor cu insula comunistă a lui Fidel Castro, supusă din 1962 unui embargou american, în timp ce adversarul său republican, John McCain, doreşte menţinerea politicii dure conduse de actuala administraţie de la Washington.

Minsitrul cubanez de Externe, Felipe Perez Roque, a considerat recent drept constructivă poziţia lui Obama şi l-a catalogat pe John McCain un "dinozaur".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici