Cuba va testa în Iran eficacitatea celui mai avansat candidat la vaccinul anti-Covid-19. Liderului suprem iranian: ”Interzis importul vaccinurilor făcute în SUA sau Regatul Unit"

  • Cuba va testa în Iran eficienţa Soberana 02, cel mai avansat candidat la vaccinul împotriva Covid-19.
  • Soberana 02 este cel mai avansat proiect de vaccinare SARS-CoV-2 la care lucrează oamenii de ştiinţă de la Centrul de Inginerie genetică şi biotehnologie, un altul fiind Soberana 01.
  • Centrul a anunţat, de asemenea, că Cuba va putea să-şi vaccineze întreaga populaţie cu propriul vaccin împotriva Covid-19 în prima jumătate a anului 2021.
2976 afișări
Imaginea articolului Cuba va testa în Iran eficacitatea celui mai avansat candidat la vaccinul anti-Covid-19. Liderului suprem iranian: ”Interzis importul vaccinurilor făcute în SUA sau Regatul Unit"
Cuba, care intenţionează să-şi imunizeze populaţia împotriva noului coronavirus în prima jumătate a anului 2021 cu propriul vaccin, va testa în Iran eficienţa Soberana 02, cel mai avansat candidat la vaccin, a anunţat centrul care l-a dezvoltat, notează Le Figaro.
 
Institutul de stat Finlay Vaccination Institute (IFV) şi Institutul Pasteur din Iran au semnat un acord la Havana care va permite „finalizarea studiilor clinice ale candidatului la vaccinul Soberana 02” şi progresul rapid pentru ambele ţări în imunizarea împotriva Covid-19," a anunţat IFV pe contul de Twitter.
 
Anunţul semnării acordului dintre Iran şi Cuba vine a doua zi după un tweet al liderului suprem iranian Ali Khamenei în care declară „interzis importul vaccinurilor făcute în Statele Unite sau Regatul Unit". Liderul suprem iranian a completat că este imposibil să ai încredere în ei, deoarece „nu este imposibil să dorească să infecteze alte naţiuni.” Ulterior, postarea sa a fost ştearsă de Twitter, considerând că a încălcat regulile sale.
 
Soberana 02 este cel mai avansat proiect de vaccinare SARS-CoV-2 la care lucrează oamenii de ştiinţă de la Centrul de Inginerie genetică şi biotehnologie, celălalt fiind Soberana 01.
 
Centrul a anunţat, de asemenea, că Cuba va putea să-şi vaccineze întreaga populaţie cu propriul vaccin împotriva Covid-19 în prima jumătate a anului 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cuba,
iran,
vaccin,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici