Cubanezii au liber la PC-uri

Cuba a început vineri vânzarea de computere către persoane private, ca parte a reformelor iniţiate de noul lider Raul Castro, de la alegerea acestuia ca preşedinte în cadrul Adunării Naţionale în februarie, în locul fratelui său Fidel.

17 afișări
Imaginea articolului Cubanezii au liber la PC-uri

Cubanezii au liber la PC-uri (Imagine: Mediafax Foto)

"Aceasta este lumea tinerilor (...) Este evoluţia omenirii", a declarat un cetăţean cubanez.

Luna trecută cubanezii au format cozi în faţa magazinelor pentru a cumpăra telefoane mobile şi DVD-playere disponibile în sfârşit în statul comunist.

Raul Castro a iniţiat de asemenea reforme agricole şi a deschis hotelurile turistice cubanezilor, procesul oferind speranţa că vor urma şi alte schimbări.

La preţul de peste 700 de dolari, computerele chinezeşti scoase la vânzare vineri sunt inaccesibile pentru majoritatea cubanezilor, astfel că în faţa magazinelor din Havana cozile nu au fost foarte lungi. Dar s-a simţit entuziasmul faţă de posibilitatea de a achiziţiona un computer şi ceea ce presupune disponibilitatatea acestora pentru Cuba.

"Dacă vrem o ţară mai bună, trebuie să permitem oamenilor să aibă resurse pentru a se dezvolta profesional", a declarat Elizabeth Reyes.

Schimbările aduse de Raul Castro sunt apreciate, dar Fidel este la rândul său apreciat întrucât a adus "foarte multe lucruri bune", inclusiv accesul la servicii de sănătate şi educaţie.

Majoritatea cubanezilor nu au încă acces la Internet, neavând nici telefoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici