Cum a evoluat coronavirusul în ţara în care preşedintele le-a recomandat oamenilor să bea votcă şi să facă saună

  • Belarus a ignorat în mare măsura restricţiile privind carantina, fiind chiar singura ţară europeană care a continuat să permită disputarea meciurilor de fotbal cu spectatori în tribune
  • Preşedintele Aleksandr a caracterizat pandemia ca fiind "o psihoză generalizată" şi le-a recomandat oamenilor să bea votcă şi să facă saună
  • Până acum, Belarus, ţară cu o populaţie de circa 10 milioane oameni, are un bilanţ mai bun decât România
4809 afișări
Imaginea articolului Cum a evoluat coronavirusul în ţara în care preşedintele le-a recomandat oamenilor să bea votcă şi să facă saună

Cum a evoluat coronavirusul în ţara în care preşedintele le-a recomandat oamenilor să bea votcă şi să facă saună

Belarus este adesea numită drept "ultima dictatură veritabilă a Europei". Preşedintele Aleksandr Lukashenko, un fost membru al Partidului Comunist, este la putere din 1994. Acesta a caracterizat pandemia încă de la început ca fiind o "psihoză generalizată" şi a refuzat o bună bucată de timp să ia măsuri de carantină. El a surprins, ajungând rapid în presa internaţională, atunci când le-a recomandat cetăţenilor să consume votcă şi să facă saună.
 
Cum arată bilanţul pandemiei în Belarus
 
Belarusul a permis disputarea meciurilor de fotbal cu spectatori în tribune, dar şi circulaţia liberă pe străzi. Minime măsuri, cum ar fi purtarea măştii, au fost adoptate de oameni.
 
În ciuda faptului că măsurile de distanţare socială nu au fost deloc stricte, Belarus susţine că are un bilanţ de doar 9.590 îmbolnăviri şi 67 decese. Totuşi, cifrele sunt puse sub semnul întrebării de activişti şi de opozanţii regimului Lukashenko.
 
Cazuri raportate de Belarus - 9.590
Decese înregistrate oficial - 67
Vindecări - 1.573
 
Bilanţ România, la 25 aprilie
 
Cazuri raportate - 10.635
Decese înregistrate oficial - 575
Vindecări - 2.890

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici