Cum a învins Noua Zeelandă coronavirusul: studiu

  • Cercetările arată că neozeelandezii au un nivel ridicat de cunoştinţe despre coronavirus şi despre modul în care se răspândeşte
  • Neozeelandezii nu s-au lăsat păcăliţi de mituri
  • În Noua Zeelandă au fost 22 de decese şi sub 1.500 de cazuri de Covid-19
1891 afișări
Imaginea articolului Cum a învins Noua Zeelandă coronavirusul: studiu

Cum a învins Noua Zeelandă coronavirusul: studiu

Secretele succesului din Noua Zeelandă au fost dezvăluite de cercetători, care spun că respectarea practicilor elementare de igienă şi încrederea în autorităţi au fost „cheia“ eliminării coronavirusului, scrie The Guardian.
 
Cercetătorii de la Massey University au intervievat mai mult de 1.000 de persoane după lockdown pentru a investiga modul în care neozeelandezii au răspuns la pandemie.
 
Secretul gestionării crizei
 
„Am reuşit ca ţară, în special, pentru că am crezut în experţii noştri din politică şi din sănătate că vor gestiona criza şi au făcut-o“, a spus dr. Jagadish Thaker, lector la Universitatea Massey, specializarea Comunicare, Jurnalism şi Marketing.
„Mesajele simple, clare despre sănătate, comunicate cu bunătate şi empatie, rezonează cu oamenii, chiar şi atunci când se cer schimbări dure“, mai crede el.
 
Nu s-au lăsat păcăliţi de mituri
 
Cercetătorii au descoperit că neozeelandezii aveau un nivel ridicat de cunoştinţe despre boală şi modul în care aceasta a fost răspândită, opt din zece respondenţi spunând că au început să se spele frecvent pe mâini, în timp ce 9 din 10 au mărturisit că au practicat distanţarea socială.
 
„Aproape toţi neozeelandezii înţeleg corect măsurile importante legate de coronavirus“, au concluzionat cercetătorii, adăugând:  „Aproximativ nouă din zece neozeelandezii ştiu despre simptome, măsuri de protecţie şi despre asimptomatici. Majoritatea neozeelandezilor au identificat în mod corect declaraţii false sau înşelătoare“.
 
De asemenea, nivelul crescut de documentare le-a permis să elimine unele dintre miturile apărute cu privire la coronavirus, 94% dintre respondenţi ştiind că este fals că doar persoanele în vârstă se infectează şi că tehnologia 5G răspândeşte boala.
„Când politicul susţine ştiinţa, salvăm vieţi“, a spus Thaker.
 
În plus, studiul a constatat că Jacinda Ardern, prim-ministrul Noii Zeelande şi directorul general al ministerului Sănătăţii, Ashley Bloomfield, au fost lăudaţi de respondenţi pentru gestionare şi pentru stilul lor de comunicare în timpul crizei.
Cu toate acestea, unul din trei neozeelandezi a crezut că coronavirusul a fost creat într-un laborator, în timp ce aproximativ unul din patru avea convingerea că expunerea la soare sau la căldură extremă poate preveni infectarea sau chiar ucide coronavirusul.
 
22 de decese şi sub 1.500 de cazuri în Noua Zeelandă
 
În total 22 de persoane au murit din cauza Covid-19 în Noua Zeelandă şi mai puţin de 1.500 au fost infectate, după ce au fost introduse controale stricte la frontiere şi izolare la nivel naţional din 25 martie – una dintre cele mai timpurii din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici