Cum arătă deja călătoria cu avionul. Măşti pe faţă pentru pasageri, fără mâncare şi la distanţă unii de alţii

  • Mai multe companii aeriene au stabilit deja noile cerinţe de siguranţă pentru zboruri.
  • În SUA s-au introdus măştile obligatorii pentru însoţitorii de zbor, urmează de luni ca toţi călătorii să-şi acopere gura şi nasul.
  • Pasagerii Wizz Air au început să călătorească în Europa, dar au fost nevoiţi să folosească măşti de protecţie, să stea la doi metri unul de celălalt şi să nu mai poată comanda gustări în timpul zborurilor.
2357 afișări
Imaginea articolului Cum arătă deja călătoria cu avionul. Măşti pe faţă pentru pasageri, fără mâncare şi la distanţă unii de alţii

Cum va arăta călătoria cu avionul. Măşti pe faţă pentru pasageri, fără mâncare şi la distanţă unii de alţii

Companiile aeriene americane United Airlines, American Airlines, Delta Air Lines, JetBlue şi Frontier Airlines au stabilit ce reguli vor impune ca răspuns la pandemia de coronavirusul aflată în desfăşurare. Cu câteva excepţii, măştile nu trebuie să fie de calitate medicală - pasagerii trebuie doar să o poarte, să-şi acopere cu ea gura şi nasul.

În Europa, pasagerii Wizz Air au început să călătorească, dar au fost nevoiţi să folosească măşti de protecţie, să stea la doi metri unul de celălalt şi să nu mai poată comanda gustări în timpul zborurilor.

Începând cu 11 mai, toţi pasagerii American Airlines vor fi obligaţi să „poarte mască în timp ce se află la bordul aeronavei”, a declarat compania aeriană. De asemenea, toţi însoţitorii de zbor ai American Airlines trebuie să poarte măşti pe faţă.

United începe să le ceară pasagerilor să poarte măşti începând de luni. Însoţitorii de zbor au fost obligaţi să poarte măşti încă din 24 aprilie. Măştile N95 vor fi disponibile, dar vor fi alocate numai clienţilor simptomatici şi însoţitorilor de zbor care îi ajută direct.

Delta va începe, de asemenea, să solicite ca pasagerii să poarte măşti, nu doar pe zboruri, ci din holul de check-in, începând de luni. Încă din 27 aprilie, însoţitorii de zbor ai companiei aeriene au obligaţia să poarte măşti.

JetBlue introduce noua cerinţă, începând de luni, iar pasagerii trebuie să poarte măşti peste nas şi gură pe parcursul călătoriei lor, inclusiv în timpul check-in-ului, la îmbarcare. „Copiii mici care nu sunt capabili să-şi menţină faţa acoperită sunt scutiţi de această cerinţă.”

Coronavirusul a afectat drastic finanţele companiilor aeriene. United a redus zborurile din mai cu 90% şi se aşteaptă să raporteze o pierdere înainte de impozitare de 2,1 miliarde USD pentru primul trimestru. Delta a pierdut 534 milioane dolari în acelaşi trimestru şi se aşteaptă să obţină un venit de 90% din venituri în acest an.

În plus, oamenii ezită să zboare din cauza pandemiei, deoarece avioanele oferă un spaţiu fertil pentru răspândirea coronavirusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici