Cum arată oraşul Doneţk după bombardamente - VIDEO, GALERIE FOTO

Bombardamentele continuă în Ucraina, atât la Doneţk, cât şi la Lugansk, în pofida armistiţiului semnat joi la Minsk şi care urmează să intre în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică. Zonele afectate de bombardamente sunt distruse aproape în totalitate.

7212 afișări
Imaginea articolului Cum arată oraşul Doneţk după bombardamente - VIDEO, GALERIE FOTO

Cum arată oraşul Doneţk după bombardamente (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Fotografiile realizate în Doneţk arată staţii de autobuz şi mijloace de transport distruse complet, magazine afectate de bombe, locuinţe distruse din care oamenii încearcă să recupereze bunuri.

VEZI GALERIA FOTO

Un armistiţiu a fost semnat joi la Minsk de cele două părţi aflate în conflict şi urmează să intre în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Uniunea Europeană (UE) a ameninţat Rusia cu noi sancţiuni, în cazul în care armistiţiul nu va fi respectat. Există temeri potrivit cărora noul armistiţiu nu va fi respectat, având în vedere că nici cel de pe 5 septembrie nu a fost, în contextul deteriorării situaţiei din estul Ucrainei de la începutul anului, când au fost reluate confruntările armate.

Rebelii proruşi au semnat documentul final negociat de membrii "formatului Normandia" - preşedinţii rus Vladimir Putin, ucrainean Petro Poroşenko, francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel - care prevede crearea unei zone demilitarizate pe linia de front şi schimburi de prizonieri, dar care a lăsat în suspans probleme-cheie.

Ucraina şi Occidentul acuză Rusia că furnizează armament şi trupe rebelilor, însă Moscova neagă acest lucru.

Peste 5.400 de persoane au fost ucise de la începutul conflictului armat din estul Ucrainei, în aprilie. De la începutul anului, bilanţul victimelor a crescut dramatic, 263 de civili fiind omorâţi în zone locuite numai în perioada 31 ianuarie-5 februarie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici