Cum explică Putin accidentul aviatic în care a murit Prigojin: au fost găsite „fragmente de grenadă”

Fragmente de grenade au fost găsite în corpurile victimelor accidentului aviatic în care a murit fostul şef al Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

794 afișări
Imaginea articolului Cum explică Putin accidentul aviatic în care a murit Prigojin: au fost găsite „fragmente de grenadă”

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Evgheni Prigojin s-a aflat printre cele 10 persoane ucise într-un accident aviatic între Moscova şi Sankt-Petersburg, în data de 23 august, la două luni după ce a condus o revoltă împotriva unor înalţi oficiali ruşi, informează Reuters.

Rebeliunea eşuată, în timpul căreia a cerut înlăturarea ministrului Apărării, Serghei Şoigu, a fost cea mai mare provocare la adresa preşedintelui Putin de când acesta a ajuns la putere.

Dar Putin a părut să respingă evaluările occidentale potrivit cărora avionul a fost doborât, susţinând că nu a existat "niciun impact extern" şi că acest lucru "este deja un fapt stabilit".

"Fragmente de grenade de mână au fost găsite în corpurile celor ucişi", a declarat liderul de la Kremlin la o reuniune a Clubului de discuţii Valdai din Soci.

El nu a oferit detalii în legătură cu modul în care o grenadă ar fi putut exploda în avion, dar a spus că anchetatorii ar fi trebuit să testeze cadavrele pentru alcool şi droguri, având în vedere că s-a mai găsit cocaină la birourile Wagner.

"În opinia mea, o astfel de examinare ar fi trebuit să fie efectuată, dar nu a fost făcută", a adăugat el.

Putin a declarat că serviciul de securitate FSB a găsit 10 miliarde de ruble (100 de milioane de dolari) în numerar şi 5 kg de cocaină în urma unor percheziţii la birourile Grupului Wagner din Sankt Petersburg.

Anchetatorii nu au făcut încă public un raport privind cauza accidentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici