Cum încearcă un oficial britanic să convingă angajaţii de la stat să revină la serviciu: „80% dintre noi vom fi infectaţi cu Covid-19. Nu ne putem ascunde la nesfârşit”

  • Disputa privind măsurile de carantinare din Marea Britanie s-a intensificat seara trecută, după ce un consilier ştiinţific guvernamental a declarat că ţara „nu se poate ascunde coronavirus la nesfârşit”
  • „Pornim de la premiză că 80% dintre noi suntem infectaţi deja”, a spus acesta
  • Ministrul de Externe Dominic Raab, care l-a înlocuit temporar pe premierul Boris Johnson, a confirmat, seara trecută, că măsurile de carantinare vor fi menţinute în continuare, precizând că este „prea devreme” ca acestea să fie eliminate
416 afișări
Imaginea articolului Cum încearcă un oficial britanic să convingă angajaţii de la stat să revină la serviciu: „80% dintre noi vom fi infectaţi cu Covid-19. Nu ne putem ascunde la nesfârşit”

Sursa foto: Profimedia

Rupert Shute, consilier ştiinţific adjunct al Ministerului britanic de Interne, a anticipat că 80% din britanici vor fi infecţaţi cu Covid-19.

Discutând cu ofiţerii de la paşapoarte, în încercarea de a-i convinge să se întoarcă la muncă, Shute le-a spus că este important să rămână acasă, dar „trebuie de asemenea să ne continuăm vieţile”.

Comentariile sale alimentează disputa privind strategia de „imunizare colectivă” adoptată de Marea Britanie iniţial şi cât timp ar trebui să dureze carantina. 

Dacă 80% din populaţie va contracta virusul, acest lucru ar duce la alte mii de decese în Marea Britanie. Oficialii estimează că în jur de 5% din populaţie, adică 3.3 milioane de britanici, au fost infectaţi cu noul coronavirus deja, ceea ce a dus până acum la 7.978 de morţi.

Astfel, rata mortalităţii este de 0.2%, iar dacă 80% din populaţie (adică 52.8 milioane de britanici) se vor infecta, asta ar putea duce la 105.600 de decese. Totuşi, estimările oficiale sunt destul de scăzute şi au ca scop păstrarea deceselor sub totalul de 20.000, transmite Daily Mail. 

Cu toate acestea, ministrul de Externe Dominic Raab, care l-a înlocuit temporar pe premierul Boris Johnson, a confirmat, seara trecută, că măsurile de carantinare vor fi menţinute în continuare, precizând că este „prea devreme” ca acestea să fie eliminate. Raab a declarat că cercetătorii şi miniştrii speră să aibă destule dovezi până la sfârşitul săptămânii astfel încât să evalueze cât va mai dura perioada de carantină.

În jur de 2.000 de angajaţi de la Oficiul de Paşapoarte au fost solicitaţi să se întoarcă la muncă. Ministerul britanic de Interne a transmis că va păstra regulile de distanţare socială şi la sediile instituţiei. 

Shute a făcut comentariile controversate în timpul unei videoconferinţe cu angajaţii oficiului. „Riscul de infectare de la locul de muncă este acelaşi şi acasă sau la supermarket. Este vorba de fapt de reducerea riscului. Pornim de la premiza că 80% dintre noi suntem infectaţi deja, iar dacă nu am contractat deja virusul o vom face în viitor. Nu ne putem ascunde la nesfârşit”, a spus acesta. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici