Cum se răzbună britanicii pe chinezi. Downing Street a scos China din graficele cu bilanţul morţilor

  • Downing Street a şters China de pe lista folosită pentru a compara răspândirea noului coronavirus în lume
  • Aceasta este considerată o jignire la adresa Beijingului şi nu este singura
  • Ţara este tot mai criticată pentru aparenta muşamalizare a epidemiei de Covid-19
4046 afișări
Imaginea articolului Cum se răzbună britanicii pe chinezi. Downing Street a scos China din graficele cu bilanţul morţilor

Sursa foto: Profimedia

Downing Street a şters China de pe lista folosită pentru a compara răspândirea noului coronavirus, încercând astfel să „umilească” Beijingul pe măsură ce ţara este tot mai criticată pentru aparenta muşamalizare a epidemiei de coronavirus. 

Până joi, miniştrii britanici ofereau informaţii despre cazurile şi decesele provocate de noul coronavirus în China în timpul informărilor zilnice cu presă, comparându-le cu cele din Marea Britanie. Totuşi, cifrele din China au dispărut acum.

Înainte să fie ştearsă de pe listă, China era una din nouă ţări incluse într-o „comparaţie a deceselor la nivel global”, cifrele sugerând că ţara a fost afectată mai puţin în comparaţie cu Italia, Spania sau SUA. 

Acesta este încă un atac diplomatic asupra Chinei, după ce Donald Trump a acuzat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) că a complotat cu Beijing pentru a minimaliza gravitatea epidemiei de Covid-19. Totuşi, multe state ale lumii tind să nu fie convinse că bilanţul morţilor din China, 4.636 până acum, este cel adevărat. 

Locuitorii din Wuhan cred că bilanţul deceselor din oraşul lor, care a fost epicentrul epidemiei, ar fi ajuns la 42.000, nu 3.182 aşa cum susţin autorităţile chineze.

În SUA, administraţia Trump a intensificat atacurile asupra autorităţilor de la Beijing, dând vina pe Guvernul preşedintelui Xi pentru răspândirea Covid-19 în lume. 

Preşedintele american a suspendat o finanţare de 500 milioane de dolari pentru OMS după ce a acuzat organizaţia că a „accelerat” pandemia pentru că directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus a crezut iniţial afirmaţiile Chinei, cu privire la faptul că noul coronavirus nu putea fi transmis de la o persoană la alta.

Mai mult, ţările din întreaga lumea continuă să critice China pentru că autorităţile au aşteptat şase zile înainte să avertizeze publicul că o boală virală provoca o serie de cazuri de pneumonie severă în Wuhan, scrie Daily Mail.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici