Cum vrea Putin să rezolve criza din Ucraina: PLANUL de pace în 7 puncte propus de liderul rus

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a prezentat miercuri un plan de pace în şapte puncte, care prezintă paşii ce trebuie urmaţi, în opinia sa, pentru reglementarea conflictului din estul Ucrainei, relatează BBC News Online.

9023 afișări
Imaginea articolului Cum vrea Putin să rezolve criza din Ucraina: PLANUL de pace în 7 puncte propus de liderul rus

Cum vrea Putin să rezolve criza din Ucraina: PLANUL de pace în 7 puncte propus de liderul rus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Putin a declarat că speră ca un acord de pace între Kiev şi rebelii proruşi să fie încheiat vineri. El le-a cerut celor două părţi implicate în conflict să înceteze acţiunile militare în estul Ucrainei, adăugând că viziunea sa şi cea a omologului său ucrainean, Petro Poroşenko, sunt foarte apropiate.

Preşedintele rus a prezentat un plan de pace în şapte puncte, care prezintă paşii ce trebuie urmaţi, în opinia sa, pentru reglementarea conflictului:

  • - Armata ucraineană şi rebelii trebuie să înceteze "operaţiunile ofensive active"

  • - Trupele ucrainene trebuie să se retragă la o distanţă de la care nu mai pot bombarda zonele locuite

  • - Monitorizare internaţională privind respectarea armistiţiului

  • - Încetarea folosirii avioanelor militare împotriva civililor

  • - Schimb de prizonieri fără condiţii prealabile

  • - Coridor umanitar pentru refugiaţi şi livrarea de ajutoare

  • - Refacerea infrastructurii distruse

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici