Cumnatul regelui Spaniei, condamnat la închisoare sub acuzaţia de fraudă

Iñaki Urdangarin, cumnatul regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, a fost condamnat la şase ani şi trei luni de închisoare pentru fraudă şi evaziune fiscală, informează Euronews.

1196 afișări
Imaginea articolului Cumnatul regelui Spaniei, condamnat la închisoare sub acuzaţia de fraudă

Ginerele regelui Spaniei, condamnat la închisoare sub acuzaţia de fraudă (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

Soţia acestuia, infanta Cristina, a fost absolvită de acuzaţiile de complicitate, în urma investigaţiilor.

Aceasta va trebui însă să plătească o amendă de 165.000 de euro pentru că deţine responsabilitate administrativă.

Fost campion olimpic de handbal, Iñaki Urdangarin a fost acuzat că s-a folosit de poziţia sa în cadrul familiei regale pentru a obţine contracte în Insulele Baleare şi Valencia, prin intermediul unei societăţi cu scop nelucrativ, Noos, pe care o prezida.

În anul 2015, Regele Spaniei, Felipe al VI-lea a decis să îi retragă titlul de ducesă surorii sale, infanta Cristina, ce era anchetată pentru delicte fiscale, într-un scandal de corupţie care îl implica şi pe soţul său.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici