Curaj incredibil. Un ucrainean a evacuat 200 de persoane din Mariupol cu o dubă avariată VIDEO

Un ucrainean şi-a folosit maşina pentru a evacua sute de oameni din Mariupol şi pentru a transporta alimente şi apă persoanelor rămase în interiorul zonei asediate.

1617 afișări
Imaginea articolului Curaj incredibil. Un ucrainean a evacuat 200 de persoane din Mariupol cu o dubă avariată VIDEO

Mykhailo Puryshev / FOTO Reuters Twitter

Mykhailo Puryshev a povestit la CNN cum a organizat convoaie pentru a ajuta la evacuarea a 200 de persoane din oraşul asediat Mariupol.

El şi-a transformat clubul de noapte într-un adăpost antiaerian şi şi-a folosit propria dubă pentru a muta oamenii în afara oraşului şi pentru a duce mâncare în zona încercuită de ruşi.

În ciuda faptului că furgoneta lui Puryshev a fost grav avariată de bombardamente şi focuri de armă, acest lucru nu l-a împiedicat să continue să îşi desfăşoare misiunile de salvare. El a povestit că a fost martor la scene în care oamenii disperaţi se luptau pentru a primi alimente şi apă.

„Şi toţi sunt acolo doar luptându-se. În timpul uneia dintre aceste călătorii, de fapt, aproape că mi-au răsturnat dubiţa, şi a fost doar o supravieţuire. Mă uitam şi înţelegeam că este vorba doar de supravieţuire care se întâmpla lângă dubele noastre care veneau cu tot ajutorul umanitar şi era o imagine absolut oribilă", a declarat el pentru CNN.

Puryshev a mai spus că, pe măsură ce bombele se apropiau, se temea de moarte şi se gândea la copiii săi dar şi la oamenii care încă mai aveau nevoie de ajutor.

„Sincer, de câteva ori, chiar m-am surprins gândindu-mă că nu vreau să mă întorc. Nu vreau să văd asta din nou. Şi totuşi, am continuat să mă întorc pentru că am înţeles că nu va mai fi nimeni altcineva care să facă asta. Este dureros că suntem în secolul 21, că se întâmplă acest lucru în ţara noastră. Acest lucru se întâmplă în oraşul meu. Aceasta este durere. Aceasta este durerea ţării noastre", a adăgat el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mariupol,
razboi,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici