Cursă strânsă între Obama şi Clinton înaintea alegerilor primare din Indiana

Candidaţii la învestitura democrată în cursa pentru Casa Albă, Barack Obama şi Hillary Clinton, sunt practic la egalitate înaintea alegerilor primare programate să aibă loc marţea viitoare în statul Indiana, potrivit unui sondaj dat publicităţii marţi.

11 afișări
Imaginea articolului Cursă strânsă între Obama şi Clinton înaintea alegerilor primare din Indiana

Cursă strânsă între Obama şi Clinton înaintea alegerilor primare din Indiana (Imagine: Mediafax Foto)

Senatorul de Illinois ar obţine 47 la sută din voturi, în timp ce Hillary Clinton este creditată cu 45 de procente, potrivit sondajului care are o marjă de eroare de 4,1 la sută.

Potrivit studiului realizat de Institutul Howey-Gauge, opt la sută dintre alegători se declară indecişi.

Alegerile primare din statul Indiana, din 6 mai, vor avea loc în paralel cu scrutinul intern din Carolina de Nord. Obama este considerat favorit în cursa din Carolina de Nord, dar, după victoria lui Clinton din statul Pennssylvania din urmă cu opt zile, senatorul de Illinois este nevoit să câştige şi în Indiana dacă vrea să convingă "superdelegaţii" indecişi că poate obţine victoria şi în statele cu populaţie majoritar muncitoare.

Alegerile primare din cele două state vor fi deschise tuturor alegătorilor şi nu doar celor democraţi. Holly Davis, coordonator al acestui sondaj, a declarat că rezultatul final ar putea fi influenţat de alegătorii independenţi şi republicani.

Statul Indiana este un puternic bastion republican.

Sondajul a fost realizat în 23-24 aprilie pe un eşantion de 600 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici